Leírás
Kávétömörítő tamper festett fa nyéllel
Környezetbarát nyél
Alumínium talp
Nem véletlenül a WBC – avagy a Barista Világbajnokság logója egy tömörítő.
A barista munkájának emblematikus eszköze, minden egyes kávékészítéskor előkerül.
De mire is szolgál, milyen típusai vannak és hogyan kell használni?
A tömörítő kettős funkciója:
1.) Segítségével elegyengetjük, majd összetömörítjük az őrleményt a szűrőtartóban.
2.) A megfelelően tömörített őrleménypogácsa minden pontján egységes ellenállást biztosít a nagy nyomással érkező vízzel szemben.
A kávé extrakciója így lehet tökéletes. Ha a tömörítés nem megfelelő, a víz megtalálja azokat a pontokat, csatornákat, ahol – áttörve a kávé ellenállását – gyorsan át tud zubogni, érintetlenül hagyva az őrlemény nagy részét. A kávé értékes anyagainak jó része nem kerül az eszpresszóba, helyette a zaccban marad.
A tömörítő alátámasztásához használhatunk állványt vagy alátétet, de semmiképpen nem a kifolyócsőrön egyensúlyozva tömörítünk. A tömörítő az őrlő közvetlen közelében legyen elhelyezve. Ügyeljünk arra, hogy felszínét ne érje nedvesség, mert akkor munka közben az őrlemény rátapad. Tárolhatjuk tömörítőtartóban, vagy falra szerelhető speciális akasztóban is.
Technikai adatok
Termék anyaga | Alumínium talp + fa nyél |
Tisztítás | Nedves ronggyal, vegyszer nélkül |
Fa felületkezelés | Teljesen természetes, BIO olajjal kezelve |